Tuesday, April 28, 2015

Wordless Wednesday

Hi jemput singgah baca blog ni hehe :)



Monday, April 27, 2015

Insecure me

Assalamualaikum




Hi I want to make a confess. Well aku ni sebenarnya jenis yang insecure juga lah. Insecure tu ada banyak perkara. Contoh ;

" Peh asal ah dia ni lagi cantik dari aku? kulit dah lah flawless "
 - insecure every girls. lumrah ok 

" Pandai gila ah. kenapa otak dia genius sangat do. " 
-bila masuk kelas pandai sentiasa rasa insecure macam ni. aku sudah biasa hahah

" ramainya suka dia. kenapa wehhhh?!
- er i don't know

" Hmm, untunglah kaya. Dah lah pakai Iphone 6 "
-membezakan kekayaan seseorang.

" kenapa aku tak sama macam dia?!!!!
-insecure melebih dalam diri

Dan banyak lagi lah. Wahaa

Basically, sifat insecure ataupun rasa rendah diri pada diri sendiri ni disebabkan oleh rasa tak bersyukur. memang betul sangat lah tu. aku pun kekadang compare diri ni dengan orang lain yang lagi hebat ah daripada kita. memang ah rasa diri ni tak cukup bagus . hmph, tapi bila kita compare dengan mereka yang lebih teruk fortune baru lah rasa bersyukur sangat. Haa memang betul pun. Serious weh I'm not supposely force myself to be others. I should make myself better :) . 

Conclusion di sini, insecure tu memang akan ada. cuma, benda tu untuk menjatuhkan diri kita ke atau untuk memperbaiki kita ke arah lebih baik? kira motivate lah. aku pun perlu rasa bersyukur dengan diri sendiri dan usaha lebih lah dari classmates yang lain. Wahaaa 


So true




Be ourselves from now. These make us appreciate ourselves so much. Hope so :)





Saturday, April 25, 2015

THAT EXPRESSION TO DESCRIBE PIZZA

These PIZZA





And the cheesy






Makes you feel






Also, to make a fast decision when someone force you to do so


I choose PIZZA for no doubt


The conclusion I had make is


Giveaway I AM Keychain by Hidayuayumie

Klik banner !

I AM BLOGGER

Simple Anniversary Blog giveaway by Arrien

Assalamualaikum :)
[CLICK BANNER TO JOIN!]
Simple Anniversary Blog Giveaway dianjurkan oleh Arrien Amani sempena meraikan Ulangtahun Blog Arrien Amani yang ke-5. GA disponsor oleh Arrien | Mama darwiish | Nur Azizah.
Pemilihan pemenang berdasarkan Top Refferal & Random. Jadi jom kita meriahkan Simple Anniversary Blog Giveaway by Arrien.! Giveaway berlangsung dari 8/4/2015 - 8/5/2014.

Url Instagram: tiada instagram

8 Pemenang bertuah dicari!

No Bake Strawberry Chocolate Tart Recipe

Assalamualaikum. Hi aku cuma nak share simple recipe kot bahan pun tak lebih dari 10 dan memang sedap berlemak. Wahaha memang feeling gila ah makan tu


Serious kalau ada cukup bahan ni memang aku dah buat . milk & orea takde T_T

Sunday, April 19, 2015

Lain dari yang lain !

Assalamualaikum

Haritu aku godek facebook then jumpa something yang lawa dan lain dari yang lain. faham2 ah bila girls nampak benda cantik terus nak fall in love. kalau boleh nak sangat beli. kalau boleh lah ~

See what I had found ! 

Serious this is so cute !!

maigaddd. lawanya background flower dalam watch tu! memang semangat je ah tengok jam tiap-tiap hari 



Nampak klasik .

dark blue tu smart kot

Heart Friendship Bracelet Watch. 
" Kawan mari kita sweet2 pakai heart friendship watch ni. tapi you lah belanja I " hekeleh baik takyah 

Banyak kan design menarik ! aku minat gambar first tu hee. ni ha link website dia 

selain jam tangan, ada gelang yang comel-comel juga. harga pun reasonable (dalam mata wang dollar). tapi yang sadisnya, website ni hanya jual kat US je ah. Means shipping tak out from US. haih hanya mampu melihat je. kalau kat Malaysia ada jual ni aku kot orang first beli? eh tapi rasanya ada dijual kat Malaysia. Aku je yang tak jumpa. haha

Nah extra
Nak yang ni juga. Ok in dream je la xD


Toodles



Saturday, April 18, 2015

Blog aku masuk Berita Harian

Assalamualaikum

Siapa ni memandai-mandai post. haha

Alhamdulillah. Tahniah do blog. Kau akhirnya masuk newspaper. jangan lupa aku pula sebagai penulis blog hang ni ha. dedikasi ni khas untuk blog aku :) . tanpa opportunity ni mungkin tak wujud status blogger dalam diri.

First of all, aku tak expect pun blogger cikai macam aku ni dapat masuk paper. muka takde ah gempak mana. tapi, ini semua aku terima sebab sesekali nak kasi appreciation pada blog. Makanya, aku pun tumpang gembira dengan pencapaian blog ni. bolehlah selalu update ya. kah! still on weekend je aku dapat buka. PT3 jangan lupa. Markah exam pun kena sentiasa kebabom. maaf cikgu kalau saya masih belum bagus lagi jadi anak murid sejati cikgu T_T I'll try my best to keep on A je. maintain tu kena always.

Kepada ibu bapa tercinta, terima kasih kerana beri dorongan dan semangat padu kepada anakmu yang sangat manja. Dulu, aku blogging senyap2. asal buka laptop je mula ah kemain laju menaip. mak aku selalu juga perhati. bila dia tau aku ada blog, ha apa lagi pecah rahsia. mak aku pun at first pelik aku selalu  dapat parcel untuk hadiah giveaway yang aku dapat. so, tiap kali ada hadiah best-best, aku share ah dengan family. lagi2 makanan. ayah aku biasanya yang ambil parcel pastu tanya  " berapa banyak pakwe kasi hadiah ni " HAHA ini tak lawak. 

Thank you juga kawan classmates aku yg war-warkan berita ni ! Akhirnya pecah juga temberang yg aku dah sebaik mungkin sembunyikan ni. HAHA. Entah siapa yg heboh masih tidak dapat dikenalpasti. haa aku pula yg taktau nak tunjuk muka dan tunjuk reaction apa bila datang sekolah nanti. aduii nasib baik ada sehari lagi cuti. dan paling penting, harap takde siapa cam aku ( untuk budak junior mahupun senior ) cukup ah classmates aku je yang tahu. Yelah orang yang dah kenal kita jumpa face to face lagi kau. mana nak letak muka? dan harapnya juga tiada cikgu aku yang tahu akan perkara ini. kalau tau habislah perasaan riak meriak aku ni. ish ish mintak dijauhkan.

Blogger yang setia berdamping dengan aku. thank you sangat kerana korang ah yang menceriakan blog aku dengan comments yang ceria, dan shout kat chatbox aku. hee tak lupa juga blogger yang menjadi inspiration aku seperti Namee Roslan, Fatin Liyana, Irene Nadia dan lain-lain lagi ( check kat bloglist untuk tahu semua ). walaupun blog famous tak baca pun blog aku ni huk huk, but still cerita diaorg sangatlah memberi inspiration kepada aku. apapun semua yang pernah singgah dan comment, mekasih sangat !!

Dan kamu ! Ya, kamu yang baca blog ni. thanks sebab tingkatkan traffic blog ni. tanpa kamu, blog kosong. minda aku pun boleh jadi blank. 

Appreciation kepada semua yang memberi semangat kepada aku untuk tulis blog. kalau takde dorongan ni, aku takkan ada pun dalam dunia blog. Ha Nuffnagers ! klik2 juga nuffnang aku ya. kahkah sempat je promote . kepada miss. wartawan iaitu akak azma, thanks sudi layan kerenah saya yang menjawab soalan acah acah retis. Aku buat penghargaan ni sebab aku hargai semua orang yang mendorong aku sampai ke tahap awan. okay, awan je dulu buat masa ni. lawa apa, warna biru :) heeeeeeee


TERIMA KASIH SEMUA !



PS : haritu lupa nak beli newspaper. tak baca full pun lagi. huaaaahhh siapa ada berita harian hari Rabu minggu ni? boleh ambil full tak T_T


Friday, April 17, 2015

Drama Korea [ Exo Next Door Episode 2 & 3 ]

Subtitle English is available. Do enjoy yeppi.

Episode 2



Episode 3


Drama Korea [ Exo Next Door Trailer + Episode 1 ]

Trailer


Episode 1


Do enjoy. hekhek

Intoduction drama Korea [ Exo Next Door ]

Mana satu hero sejati ni. HAHA

This is introduction of drama korean [ EXO NEXT DOOR ]. As usually, I took it from google .



EXO Next Door is a comedy romance web drama featuring the band Exo. LINE, in coordination with SM Entertainment(EXO's company) involved EXO in the mini web drama series which started airing on April 9, 2015 with the starting two episodes. It will continue airing every Tuesday and Thursday. There are a total of 16 episodes. It is about an ordinary girl named Ji Yeonhee who finds out that her neighbors are the universal star EXO.


Ok siapa minat drama korea tengok lah. EXO ni at first penyanyi famous dengan lagu growl. haa best lagu tu lawan peringkat antarabangsa eh? oh merepek. main character dia Chanyeol. tak sangka diaorg pun pandai berlakon. anyway tak sabar ah tunggu part 5 ! hee siapa dah layan kita geng overdose. kah!





GIVEAWAY DIANARASHID DOT COM DAN KAWAN -KAWAN

Klik banner !

Senarai hadiah

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

kufi saiz A4 x 2 pemenang

Tudung x 2 pemenang 

5 shishedo mask x 1 pemennang

topup RM10 x 1 pemenang

1 BB cream Seqy Beauty Natural Tone 
dan 1 Cleanser Seqy Beauty X 1 Pemenang

Produk shaklee (chewable vita c) x 1 pemenang

Hijab pins by mommylin x 1 pemenang

Novel (Kalau Sungguh Bagai Dikata) x 1 pemenang

P/s : Tiada Instagram




IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

Klik banner !



Jindrisska First Anniversary Giveaway

Klik banner !

" Saya nak menang giveaway ni sebab... saya suka join giveaway akak aisya! hehe daripada postcard harry potter, giveaway Paris tu dan postcard lain yang akak aisya pergi travel mesti saya akan join punya sebab benda tu macam 'khazanah' even belum sempat pergi pun lagi. cewah xD kalini hadiah utama fridge magnet agak special dan postcard seperti biasa nak dapat lagi !! "

Monday, April 13, 2015

EXO Call me baby

Hi


Lagu terbaru EXO. best ah jugak. aku tengok kai menari je sebab tarian dia ah paling power HAHA. Unbelievable lagu ni menang 6 kali berturut-turut kat ikigayo. kalau korang layan channel SBS korang tau ah. by the way, thumbs up !

Saturday, April 11, 2015

GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI

Klik banner untuk sertai

ceritakan kenapa korang nak menang GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI ini? (lebih daripada 15 patah perkataan). Jawapan kreatif akan memenangi HADIAH UTAMA!

sebab kita sayang scha juga ahaks. kahkah randomly, sebab hadiah cun ja :)

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

Klik banner untuk sertai



Contest Buy AVON Online.


5 hadiah istimewa untuk 5 yang bertuah.
Hadiah AVON bernilai RM50
Hadiah AVON bernilai RM40
Hadiah AVON bernilai RM30
Hadiah AVON bernilai RM20
Hadiah AVON bernilai RM10


Pemilihan adalah secara RANDOM


GiveAway tamat pada 30 April 2015.
GiveAway terbatal secara automatik sekiranya peserta kurang 100 orang.. So keep sharing to people u know =) 1 hadiah istimewa untuk individu yang dilihat aktif!!


Lepas ni nak baca novel ...




 
Novel Fixi is the best horror, thriller, exciting and mystery stories for me. hee
 
Happy weekend by the way :) Exam is waiting for me yah ( after this Sunday ) need to focus on study and definitely this is not-so-long entry I'd make. You have to realise that PT3 is around the corner T_T haha talk to myself is just weird but that's the good thing to change myself either.

Thursday, April 9, 2015

Watch Online [ Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 ]



HD screen with subtitle English

Storyline

The final chapter begins as Harry, Ron, and Hermione continue their quest of finding and destroying the Dark Lord’s three remaining Horcruxes, the magical items responsible for his immortality. But as the mystical Deathly Hallows are uncovered, and Voldemort finds out about their mission, the biggest battle begins and life as they know it will never be the same again.





Tuesday, April 7, 2015

Watch Online [ Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 ]



HD screen with subtitle English

Storyline

Voldemort’s power is growing stronger. He now has control over the Ministry of Magic and Hogwarts. Harry, Ron, and Hermione decide to finish Dumbledore’s work and find the rest of the Horcruxes to defeat the Dark Lord. But little hope remains for the Trio, and the rest of the Wizarding World, so everything they do must go as planned.


Monday, April 6, 2015

Watch Online [ Harry Potter and the Half-Blood Prince ]



HD screen -- No subtitle English

Storyline

In the sixth year at Hogwarts School of Witchcraft, and in both wizard and muggle worlds Lord Voldemort and his henchmen are increasingly active. With vacancies to fill at Hogwarts, Professor Dumbledore persuades Horace Slughorn, back from retirement to become the potions teacher, while Professor Snape receives long awaited news. Harry Potter, together with Dumbledore, must face treacherous tasks to defeat his evil nemesis.

Friday, April 3, 2015

New header Idea

Hi assalamualaikum

Entah tetiba rasa nak buat header. walaupun aku ni memang hampeh bab2 edit. at least, jadilah juga buat header for my own blog. hewheww puji sikit header aku cantik . eh haha


Apapun untuk header lama yang Sha buat khas untuk aku tu akan aku jadikan watermark. cantik tau dia buat! design simple je tapi memikat hati aku. cewah .

Serious lawa 

Theme header aku pasal apa?

Kalau korang pehatikan sekejap memang tak dapat tangkap. hahaha. ok aku suka bunga . so design hujung kanan tu sebagai simbolik yang tuan punya blog suka sangat dengan bunga. next, AJAIB tu adalah favourite novel yang aku paling suka jalan cerita dia. belah kirinya pula, aku suka abstrak galaxy. apa lagi letak ah jadi header. ha gitu. mostly header aku ni banyak isi tersirat. kalau korang setia baca blog aku, korang akan faham. setiap tu juga aku ada tulis entry sebelum ni.

Ok panjang berjeler cerita pasal header. kahkah bye.


Watch Online [ Harry Potter and the Order of the Phoenix ]



HD screen with subtitle English

Storyline
After a lonely summer on Privet Drive, Harry returns to a Hogwarts full of ill-fortune. Few of students and parents believe him or Dumbledore that Voldemort is really back. The ministry had decided to step in by appointing a new Defence Against the Dark Arts teacher that proves to be the nastiest person Harry has ever encountered. Harry also can’t help stealing glances with the beautiful Cho Chang. To top it off are dreams that Harry can’t explain, and a mystery behind something Voldemort is searching for. With these many things Harry begins one of his toughest years at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

Watch Online [ Harry Potter and the Goblet of Fire ]



HD screen with subtitle English

Storyline
Harry’s fourth year at Hogwarts is about to start and he is enjoying the summer vacation with his friends. They get the tickets to The Quidditch World Cup Final but after the match is over, people dressed like Lord Voldemort’s ‘Death Eaters’ set a fire to all the visitors’ tents, coupled with the appearance of Voldemort’s symbol, the ‘Dark Mark’ in the sky, which causes a frenzy across the magical community. That same year, Hogwarts is hosting ‘The Triwizard Tournament’, a magical tournament between three well-known schools of magic : Hogwarts, Beauxbatons and Durmstrang. The contestants have to be above the age of 17, and are chosen by a magical object called Goblet of Fire. On the night of selection, however, the Goblet spews out four names instead of the usual three, with Harry unwittingly being selected as the Fourth Champion. Since the magic cannot be reversed, Harry is forced to go with it and brave three exceedingly difficult tasks.