Tuesday, November 10, 2015

Healing time

Assalamualaikum and hi

Finally oh finally. kembali semula menaip dan create stories on this blog. dah nak cuti sekolah ni tapi yeah memang tengah cuti pun. cuti deepavali la kan. To spm candidates, all the best and caiyok struggle for another paper that will come so soon ! aku pun dah habis pt3 ha boleh tarik nafas panjang. I mean by relaxing time hahaha like doing something I want to do. dulu pt3 takleh tengok tv lewat malam, study hard, pergi tuition apa semua tu. that kind of things are common when you become a student. yeah student. lama lagi nak bersara daripada bergelar student. but its okay because even adult still have to learn.

anyway, everyone is learning. so that's a lot things we need to learn. do not ever feel to quit cause ilmu tu mesti kena terokai. pandai tak pandai belakang kira. sebab dari tak pandai boleh jadi pandai. tapi usaha tu kena ada! Aku pun dalam dilemma nak amek course apa tahun depan. eceh lagak pelajar U pulak haha. okay antara sains tulen - prinsip akaun. bergantung pada result pt3 nanti. Ya Allah rasa lambat sangat tunggu 14 december. nak amek result tu hmm. dapat ramal je tapi risau pulak frust nanti. so doa je yang terbaik. my target after this -- focus completely on future. lepas spm target nak ke mana. apa cita-cita ko? how's you gonna plan your life? find someone and then get married. ok jauh pulak melencong. but tu example lah untuk fikir jauh ke arah future kau.

based on entry, 'healing time' it just I'm having a good time bcs no more heart problem. no stuck life. yeah finally aku bebas daripada gangguan perasaan. biasa lah teenager tak lari daripada cinta monyet. that's all we call. cinta monyet je zaman sekolah ceni. basically susah nak kekal sampai jinjang pelamin kalau kau tak serious pun bab-bab kahwin ni haha. aku takde lah fikir sampai ke situ, just minat kot or normally call as crush, heh. cuti ni aman pulak weh dapat marathon drama, dance bts style  (kira exercise lol), eat junk food, read novels, online, kinda think of making diy but not even started (still early. yelah firzanah yelah), having good enough sleep and keep those routine on this holiday. Faedah sangat cuti aku kan ? haha

I've plan for another 2 years before I leave secondary school.

1st ; enjoy your teenager life with your friends!
2st ; create unforgettable memories with your lovers and teachers
3st ; don't regret anything that you might lost/not belong to you anymore
4st ; focus on study bcs there's no time to play puppy (I mean puppy love)
5st ; be happy. always be happy and confident. There's no point being sad and timid. NO
6st ; do brilliant stuff
7st ; finding clear conscience of me
8st ; being someone that people will be proud of
9st ; lastly, never forget who you are at the beginning bcs that's where you from.

hopefully I'll be someone worthy. at least as a human being. attitude act everything bcs there's no use having a beautiful face without a beautiful attitude. gotcha what I trying to tell you?

Till then, our happy + tiring face after doing extremely activities at Melaka. we're having a whale of time together ya :) gonna miss y'all this break!



Adios 





Monday, November 9, 2015

Diary of Teenagers


Hi, aku pun remaja juga. selalu memberontak, tidur lewat malam, rasa malas nak study, pernah crush kat someone. aku tau korang yang bergelar teenagers pun mesti pernah rasa macam tu. macam aku rasa tu la. Tetiba aku fikir syok juga kalau buat diari sendiri. tapi, ada certain tu cerita real dan selebihnya fiction. Fiction tu sebagai penyedap cerita la kan. kahkah! anyway, aku akan cuba selitkan moral story dan buat diari sebest yang boleh. Do enjoy reading macam diari korang sendiri. xoxo


Ni ha cover yang aku edit. Takdenye lah nak hire model pastu tangkap2 gambar bagai. Janji lawa, sudah.




Saturday, November 7, 2015

Kain pasang royal gred A

Assalamualaikum.

Saya ada jual kain pasang. boleh la cuci mata dulu.




















Harga RM60 untuk 4 meter sepasang. 

kalau berkenan boleh email saya [ firzanahazhar7@gmail.com ] atau whatssap no [ 012 355 0496 ]

Thank you!