Saturday, July 30, 2016

My beauty haul from Althea

Assalamualaikum

Yeay it's My beauty haul from Althea entry!

Sebelum ni fir ada celebrate birthday Althea dan masih tunggu parcel sampai. kalini, yeah memang dah sampai pun so nak share lah product apa yang berkenan sangat nak beli dari Althea.

 Tadaa!  beli product famous yang kebanyakkan orang review je

ItemSkuQtySubtotal
Aloe Vera 92% Soothing Gel MistNRCAV0041RM19.00
No Sebum Mineral PactINFNS0041RM33.00
Skinny Brush Big Marker Liner
Color
01. Big Black
WCHSL0011RM28.00
Aloe Vera 92% Soothing GelNRCAV0031RM14.00
Vivid Tint Rouge
Color
10. Rose
INFMU1131RM34.00
Black Sugar MaskSKFMS0011RM20.00

That's my order detail.

The result ; me wearing make up
 Selfie with the kit and wore my beauty haul from Althea. I'm not kidding this is my first time wear make up thingy. Tengok sekali oklah.. dua kali pandang weird. taktau lah kenapa mungkin masih tak biasa lagi ?

 Hee I fall in love with korean products!!



To be honest fir bukanlah pro dalam bidang make up. tapi kalau nak tanya pasal skincare tu boleh lah. since fir cenderung kat skincare lagi..sebab umur macam kita (16) tak berapa digalakkan make up. Sekali sekala tu takpelah hehe.
-From not so terror in make up thingy

Adios

Tuesday, July 19, 2016

Happy Birthday Althea! #AltheaTurns1

Happy Birthday Althea! 



This time, I would like to shout out loud to you guys that today is celebration birthday of althea. Do come visit this beauty online http://my.althea.kr/. I'm definitely fall in love with korean products as they used to help my skin become better. I give you some products that I usually used on my teenager age.

  • Nature republic aloe vera
  • Innisfree
  • SkinFood
  • Holika holika
  • Too cool for school

Yeah that's it! I'm a simple skincare user because my skin is fine, not having a pimples or acne. but at the same time, I'm not easily use all products that contain a lot of chemical because it might breakout my face. So I need to be careful in choosing a good one products that suitable my skin condition. Besides that, I personally think that althea is the cheaper selling korean beauty products than other website. You can purhase RM150 and no need to add postage because it is free. Only if you purchase RM150 and above. I believe, you have many favourite things to buy from althea without worrying the cost almost of the time because I got 6 products and checkout for RM160! lol no kidding

My althea parcel is on it's way to come to my house. It takes in about 10 to 15 days to receive it. Yeah of course I'm super excited to recieve my babies!! Just need some days and patient to wait. Then, I'll show you guys my favourite products!!


Last but not least, here something special form althea for you guys!!


Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016

  • Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit (For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.)
  • Free Goodies for first 1,500 shoppers (Full size beauty products. While stocks last. )
  • Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE! (Rebate will be credited into your account.)
#AltheaTurns1 Instagram Contest
- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea!
- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.




Monday, July 18, 2016

Daehan Minguk Giveaway By Siti Yang Menaip


Klik SINI untuk sertai



Monday, July 4, 2016

Persaingan

Assalamualaikum.

Esok ramadhan yang terakhir. mesti ramai ni dah packing barang, balik kampung, masak ketupat palas, lemang, lontong berlaukkan rendang masyaAllah. sedapnya :) memang bahagia setiap kali tibanya raya. Weh tak sabarnya nak jumpa sedara mara aku yang jauh dimata, dekat dihati acewah. dalam masa yang sama kena get ready jawapan di dada apabila disoal oleh sedara. Hekeleh



Jadi, kena mengena tajuk Persaingan dengan raya? Semestinya! hahahahah.


  • Persaingan siapa paling pandai dalam keluarga
Contohnya bila ko ada sedara yang sebaya. Asal balik kampung mukadimah makcik pakcik 
" dah besar budak ni, tahun ni PT3 kan?" 
Jawapan cliche gua " Alhamdullilah makcik, pakcik ku sayang  setiap tahun saya membesar. ya saya amik PT3 tahun ni" 
"Oh sama dengan anak pakcik la ni". 

Lepastu....

balik raya tahun depan jumpa waktu raya lagi (ohohoho). Jumpa anaknya la ni tetiba pakcik ku tersayang datang menerjah tanya "dah form 4 kan kamu ni? PT3 tahun lepas cane?" 
Me be like ; dia ingat la pulak... //nangis dalam hati// " Alhamdullilah pakcik, okey. asal dapat masuk aliran sains syukur"
"Wah bagus anak ni, tapi berapa?"
Aku dalam hati ; nak tau jugak la pulak. "hehe 6A"

Apa kesudahan cerita sadis aku?
Dia ada 2 expectation. kalau sama dengan sedara ko punya result , lega. dah boleh waklek wakpic. tapi nanti tanya SPM pulak la en. //tabah//

Kalau tak sama la en--- sama ada dia lagi tinggi takpun ko lagi tinggi, semestinya makcik pakcik akan compare takpun bagi ayat sentap hah ni hati kena kental. hahahah chill je la.

  • Persaingan siapa paling sopan , cantik , pandai masak
Korang akan faham kalau korang seorang perempuan. hahahahah tapi jujur aku kata, aku tak kisah kot compare pasal ni sebab dah tadah telinga awal-awal. pastu sedara pun geng sama so yeah!! Kita bila balik kampung jadi akak taiko acacah lah tu pun bila ada sedara sekepala. Kalau tak tu sila sabar //nangis dalam hati je la//. Benda paling aku bahagia bila sedara aku pun sama minat K-drama, kpop thingy tu semua, cerita pasal kpop, band paling kitaorang minat. Ko boleh rasa SOULMATE nya ko dengan sedara. hahah k. so senang ah nak gossip. Tapi ko akan rasa terpinggir bila ko sorang minat 1D contohnya. fangirling sorang2 la nak. macam tak biasa lol

Bila jumpa soulmate

"Bts ada buat comeback"
"Yeahhhhhhh"

  • Persaingan siapa disukai ramai oleh budak-budak
Since aku memang suka layan kerenah budak-budak, aku senang je nak main dengan diaorang. Aku memang selalu jugak lah balik kampung walaupun bukan hari raya sebab dekat je kampung Sabak Bernam dari meru (tempat aku tinggal). sedara aku jauh la jugak so tak dapat kunjung ke kampung selalu. bila dia balik, asal semua budak-budak jakun ni nak main dengan dia //redha// hahahahah. Yelah bukan selalu dia balik kan. tapi budak2 ni menyakai betul asal aku nak lepak , gossip dengan sedara boleh pulak diaorang mengganggu. haih sedih betul kan? 


Itu saja persaingan yang ada dalam keluarga besar aku hehe. Entry ni kita cerita chill je. jangan terasa hati ke apa okey! Nak ucap selamat hari raya kepada bloggers di alam maya hehe. kita kosong kosong je eh?


ila liqa'