Saturday, November 25, 2017

Last extra class ; GO CHEMISTRY


















Saturday, June 3, 2017

Senior Year

Assalamualaikum

Yep this is my first entry in 2017 meanwhile other people already post a bunch of entry.


So I break up my promise to not open this blog again, but honestly this holiday is so long guys [2 weeks] and playing around for awhile wouldn't affect my studies right? Meh I'm not a type of student who study real hard, please get me. But I do know how importance study for my future. Till then, I'll be taking SPM this year, how fast time flies. Its like I can't believe I'd been in highschool for almost 5 years!

Now it's my senior year.

I stick this entry right here as my memories in secondary school. It such a wonderful to be surrounded by good people in my life :)




Awal tahun dah ada gambar kelas okay gempak tak gempak. Yang ni sebenarnya gambar dengan cikgu practical kimia, ajar classmate science 2 kimia kejap. Tahun ni jugak tahun balik paling lambat sebab pukul 2.30p.m. baru habis kelas. Should be grateful but the matter is I'm terribly sleepy bila dah masuk waktu zohor. Perlu kuatkan diri untuk tidak terlelap (me as a typical student heh)


Unofficial portrait of 5sc2. Ha time ni lah buat benda paling pelik dalam dunia. Last min weh takde apa2 barang untuk candid gambar. Padahal kelas lain ada bawak belon lah, flower crown pe semua. so I just remember clearly that day, someone brought pasu bunga kelas bawak pergi dewan dan prob (act untuk lakonan bi) also me bagi mini whiteboard untuk menceriakan gambar candid kelas. And the funny part is guru kelas kitaorang which is ustazah Firdaus need to wear things yang acacah fairytale (tongkat pari-pari) waktu tangkap gambar. That is actually our prob for bi!! hahaha how weird our class xD dah la nak amik gambar makan masa 10 min untuk arrange kedudukan setiap orang fuhh memang gila lah time ni.


This is my tablemates. since belajar dalam abad 21 secara berkumpulan, So ini lah kawan study sesama, buat presentation sesama, berkongsi kasih sayang sesama (erk). I really hope all of us get success together. sebab nanti kan best dapat naik pentas ramai-ramai amik anugerah :D 



Tahuni banyak spend time join aktiviti dengan puteri islam. best sangat weh!


Nah it's just kawad kaki for sports day. but guess what? *scroll below*


We got number 3! Alhamdullilah it was unexpected because the truth is we only went practice for 3 days. Tu pun tak semua ada.


Tbh ni gambar last year dengan SMK Jugra. diaorang menang banyak anugerah protune. rasa happy gila lah sebab kitaorang sama2 kenal dari mula2 join protune lagi. It such a beautiful memories to be there with them :)



Last but not least, me in scientist/doctor uniform. Does it looks suit to me? I hope so but my real ambition is to be a lecturer and open my own bakery. Lagipun sis tak amik bio sebab fobia jadi doctor duduk kat hospital (bau tak berapa nak gemar) hahahah buat eksperimen yang bedah2 pun takleh hmm so kita tengok kawan yang amik bio bedah je :(


Adios