Thursday, December 31, 2015

Kain pasang royal RM60 Sepasang!

Assalamualaikum

Moh le cuci mata dulu mana tau ada yg berkenan di hati. cececeh




















Info tentang kain

Harga RM60 sepasang
Kain jenis royal


Order detail
Whatssap 012-3550496 @ email ke firzanahazhar7@gmail.com


Apa-apa pertanyaan boleh lah komen :D


Adios






Wednesday, December 30, 2015

Year End + New Year Giveaway? By Aynal M

Klik SINI untuk sertai.


P/s : Tiada Instagram


Tag

Shawl dua muka Aida Naim RM45 untuk dijual

Assalamualaikum

Siapa minat pakai shawl dua muka? ok untuk korang yg tak pernah pakai shawl dua muka jangan risau sebab shawl ni lagi senang nak bentuk. serious takyah lilit2 pe semua. tinggal sarungkan kat muka pastu pin kan kat tepi je tau!


Banyak jenis design labuci/manik untuk dipilih!











Istimewa shawl dua muka?

  • mudah dibentuk
  • material high quality
  • harga berpatutan (selalu harga standard dalam RM55)
  • corak / labuci , manik tak mudah tertanggal
  • labuh menutup aurat dengan sempurna


Berminat ? boleh contact melalui whatssap 012-3550496 @ email ke firzanahazhar7@gmail.com





Friday, December 18, 2015

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS


HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati

TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..


P/s : Tiada Instagram



Thursday, December 17, 2015

Saya nak menang tudung bawal crepe

Klik SINI untuk sertai.

Tamat 31 Disember.


P/s : Tiada Instagram



Wednesday, December 16, 2015

Currently on a huge project !

Assalamualaikum. Hi peeps

Currently on a huge project ! Make over my room

I'm back but who cares kan. haha cuti ni nak kata busy takde lah busy mana woi cuma malas je nak update blog. aku tengah rajin nak make over bilik sendiri yelah cat sama, environment pun sama je bosan do. so semangat ah nak decorate balik bedroom sendiri setelah sekian lama macam tu je -- no changement -- so lame -- so bored


The ideas I found was from tumblr. omputih ni kreatif and it inspire me to make over my room! First tampal quotes, pictures. bagi pandangan aku lawaaaa kot taktau lah kalau korang rasa semak ke. 


Plus tempat belajar pun perlu ada something yg buat kita rajin lepak duduk situ. yelah bukan senang nak suruh diri ni study ikut kehendak sendiri haha. I thought of it / I've done 50% kerja menampal kat tempat belajar. say yeah!

Let's move on to second idea

SIAPA ULAT BUKU MACAM AKU?!!!!

Oh yeah rak kiri kanan tu buat aku bahagia bangun pagi. for me, best kot lepak katil then rak kat sebelah je lek lek amek buku yg kita nak baca. serious heaven. tapi rak aku bukannya camtu do. nanti jadi ceni pulak

lebih kurang ah cuma takde rak atas tu. aku imagine bangun je tidur dah kena benjol kat kepala sebab terhantuk dengan rak atas tu. rasanya ok kot decorate ceni. harap tidur tak sepak rak sendiri kang tambah masalah mengemas. hope so xD

Extra ;

Tenang tengok color hijau. it suppose to be my room but hey penambahbaikan yg aku buat ni kira berbaloi kot. hope bertambah rajin do nak belajar next year kalau tak hempas diri ni kat dinding -_-'

Next -- Currently on a huge project ! something about..


Tak ready nak kasitau haha sebab banyak lagi ni nak kena siap. tengok malas2 aku pun nak update blog, tapi masih menaip ok xD nanti dah siap aku share lah


ila li'qa !





Tuesday, November 10, 2015

Healing time

Assalamualaikum and hi

Finally oh finally. kembali semula menaip dan create stories on this blog. dah nak cuti sekolah ni tapi yeah memang tengah cuti pun. cuti deepavali la kan. To spm candidates, all the best and caiyok struggle for another paper that will come so soon ! aku pun dah habis pt3 ha boleh tarik nafas panjang. I mean by relaxing time hahaha like doing something I want to do. dulu pt3 takleh tengok tv lewat malam, study hard, pergi tuition apa semua tu. that kind of things are common when you become a student. yeah student. lama lagi nak bersara daripada bergelar student. but its okay because even adult still have to learn.

anyway, everyone is learning. so that's a lot things we need to learn. do not ever feel to quit cause ilmu tu mesti kena terokai. pandai tak pandai belakang kira. sebab dari tak pandai boleh jadi pandai. tapi usaha tu kena ada! Aku pun dalam dilemma nak amek course apa tahun depan. eceh lagak pelajar U pulak haha. okay antara sains tulen - prinsip akaun. bergantung pada result pt3 nanti. Ya Allah rasa lambat sangat tunggu 14 december. nak amek result tu hmm. dapat ramal je tapi risau pulak frust nanti. so doa je yang terbaik. my target after this -- focus completely on future. lepas spm target nak ke mana. apa cita-cita ko? how's you gonna plan your life? find someone and then get married. ok jauh pulak melencong. but tu example lah untuk fikir jauh ke arah future kau.

based on entry, 'healing time' it just I'm having a good time bcs no more heart problem. no stuck life. yeah finally aku bebas daripada gangguan perasaan. biasa lah teenager tak lari daripada cinta monyet. that's all we call. cinta monyet je zaman sekolah ceni. basically susah nak kekal sampai jinjang pelamin kalau kau tak serious pun bab-bab kahwin ni haha. aku takde lah fikir sampai ke situ, just minat kot or normally call as crush, heh. cuti ni aman pulak weh dapat marathon drama, dance bts style  (kira exercise lol), eat junk food, read novels, online, kinda think of making diy but not even started (still early. yelah firzanah yelah), having good enough sleep and keep those routine on this holiday. Faedah sangat cuti aku kan ? haha

I've plan for another 2 years before I leave secondary school.

1st ; enjoy your teenager life with your friends!
2st ; create unforgettable memories with your lovers and teachers
3st ; don't regret anything that you might lost/not belong to you anymore
4st ; focus on study bcs there's no time to play puppy (I mean puppy love)
5st ; be happy. always be happy and confident. There's no point being sad and timid. NO
6st ; do brilliant stuff
7st ; finding clear conscience of me
8st ; being someone that people will be proud of
9st ; lastly, never forget who you are at the beginning bcs that's where you from.

hopefully I'll be someone worthy. at least as a human being. attitude act everything bcs there's no use having a beautiful face without a beautiful attitude. gotcha what I trying to tell you?

Till then, our happy + tiring face after doing extremely activities at Melaka. we're having a whale of time together ya :) gonna miss y'all this break!



Adios 





Monday, November 9, 2015

Diary of Teenagers


Hi, aku pun remaja juga. selalu memberontak, tidur lewat malam, rasa malas nak study, pernah crush kat someone. aku tau korang yang bergelar teenagers pun mesti pernah rasa macam tu. macam aku rasa tu la. Tetiba aku fikir syok juga kalau buat diari sendiri. tapi, ada certain tu cerita real dan selebihnya fiction. Fiction tu sebagai penyedap cerita la kan. kahkah! anyway, aku akan cuba selitkan moral story dan buat diari sebest yang boleh. Do enjoy reading macam diari korang sendiri. xoxo


Ni ha cover yang aku edit. Takdenye lah nak hire model pastu tangkap2 gambar bagai. Janji lawa, sudah.




Saturday, November 7, 2015

Kain pasang royal gred A

Assalamualaikum.

Saya ada jual kain pasang. boleh la cuci mata dulu.




















Harga RM60 untuk 4 meter sepasang. 

kalau berkenan boleh email saya [ firzanahazhar7@gmail.com ] atau whatssap no [ 012 355 0496 ]

Thank you!