Saturday, December 13, 2014

Aku dah naik form 3

Assalamualaikum ^^!

Kerja aku kalau bukak blog mesti join giveaway. hee suka-suka je memandangkan aku buat benda ni sebagai satu hobi hohoo. Tapi harini nak cerita sikitlah tentang perubahan tuan punya blog yang mengundang padah kepada blog ku sendiri! hukhuk..

Ceritanya begini..(guna ayat skema sat) tahun depan aku dah naik tingkatan 3 so kena fokus 100% pada buku. hahah aku pasrah dan redha kena abaikan blog buat 1 tahun. eh tak sampai 1 tahun pun. sampai PT3 tamatlah awakk. huhu rasa sadis.

Eh tapi! aku akan selalu jenguk blog ni menggunakan i-Pad ibu. mihmih baik sungguh ibu memahami kehendak anak. "jangan melebih sudahlah" bak kata ibu. Jadinya kena pandai lah nak bahagikan masa online dengan belajar.

Dalam sebulan aku akan menaip *mesti* dalam 1-3 entry gitu. (siapa kisah kan hahah). dan semestinya takdenya nak join giveaway bagai. kalau ada pun yang simple dan hadiah mesti gempak. mihmih kena bijak memilih untuk kepentingan bersama kan. hahah apa kaitan doo.

eh jap jap. "1 ke 3 entry tu pasal apa?" okeh aku akan dapat pengalaman berharga tahun depan jadi aku akan share kepada korang si adik junior hohoh pengalaman aku sebagai senior hangpa masa kitaorg berada di form 3. biar ada susah payah dan kejayaan diakhir perjuangan kami nanti. belajar tak kira masa, tempat. inilah salah satu dugaan terbesar yang aku akan lalui dengan SPM yang bakal menyusul selepas ni. Alah, sekarang baru tingkatan 3. Mulut jaga ma. tak sampai masa pejam celik celik dah naik form 5 ohh tak kira masa nak kahwin berumah tangga semua. ok dah merepek.

Apapun doakan aku dan kawan berjaya ya ^^ 9A dalam gengaman InsyaAllah!

Last from me,

Get ready for PT3




P/s : cuci mata jom tengok DIY di website


Banyak idea dan perkongsian terbaik untuk buat DIY. siapa suka DIY jom terjah!


6 comments:

  1. Replies
    1. entahlah KB.. confuse cara study smart dngn study hard tu. mihmih fir akan buat jadual belajar nanti InsyaAllah boleh ikut :)

      Delete
  2. Assalammualaikum.. Seram form 3 !! Ok poyo~~
    Slamat mnghadapi KBAT ! :D
    InshaALLAH , man jadda wa jadda !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukran ya ukhti.. tak tahu lagi seram ke tak. hehe apapun kena get ready!! yup betul tu :)

      Delete

Terima kasih komen!