Saturday, December 20, 2014

Resepi Ising yang simple

Assalamualaikum. hewhew harini aku rajinkan diri masuk dapur untuk baking cake carrot. Kalau tak baking mesti skill aku dah out of date. mihmih sambil tu bolehlah menjamah sambil jemput lemak dalam badan!

Aku bukan nak bebel panjang pun senanya. Aih bila dah menaip semua ayat keluar. Ok baguslah daripada takde idea nak menaip." so shall we know how to make ising sesimple ABC? " *ok meh meh scroll bawah :) *

Nampak topping yang mess tu? ahaha akulah yang buat :p 

Putih tu ising dia yang korang suka makan. manis rasanya wehh. pelengkap rasa pada cupcakes dan apa-apa dessert. Apa yang simplenya kita hanya gunakan 3 bahan saja! Ya tiga !


Resepi Ising yang simple

Bahan;

120 gram gula ising/gula halus
250 gram cream cheese
60 gram butter
1 tsp esen vanilla (option)

Caranya hanya mix semua bahan di atas! Aku takde gula ising so terpaksa guna gula halus sebagai alternatif untuk menjayakan resepi ising tu dan terbukti sedap seperti biasa. mihmih trust me! Aku dah pernah buat dan buktinya pada gambar. so, siapa yg teringin nak manis pastu topping ala chef hebat tu bolehlah cuba ^^,

P/s : pastikan Ising tu dimasukkan ke dalam peti ais kalau nak tahan lama




2 comments:

  1. icing cream cheese memang sedapp

    ReplyDelete
  2. pandainnya fir buat! isyyy jeles pulak .______________________.

    ReplyDelete

Terima kasih komen!