Friday, May 29, 2015

Happy holiday guys !

Assalamualaikum

HAPPY HOLIDAY !

Uih lamanya tak menaip. lebih banyak menulis je minggu ni hahahaha tu pun sebab exam. Ya Allah, finally dah habis pun struggle 15 subject for this mid year exam. serious ah otak berkerja keras memerah akal fikiran nak menjawab. Taknak target tinggi-tinggi le tunggu je lepas cuti 2 minggu ni baru dapat paper balik. Cuti ni memang nak ada leisure time. Happy bukan kepalang bila ayah kata nak bercuti ke Pulau Pangkor. YEAY !! I should be happy okay spend my holiday there with my parents. 

So here. I want to share my holiday list !


Things I want to do on holidays

  • baca buku, novel.
Lamanya tak baca novel weh. dekat 2 bulan tak dapat baca novel fiksyen. asyik melekat kat buku teks je en. aku ni ulat buku kepada mysterious/horror novel tau hahahah. takpe, cuti ni memang kaw kaw lepak atas katil habiskan novel fixi yang aku beli tak lama dahulu. huhuhu happynya!

  • baking !
Tahun lepas punya cupcake. heh

Serious lama dah tak baking. bahan pun takdak nak buat ni huhu. cuti ni memang kena shoplist bahan untuk buat cheese cake, tiramisu, chocolate. bake benda basic yang aku terer je la. haha lepas buat, kita membedal la ye! Yeaheyyy


  • Having extra class
First week of holiday memang tak sah takde kelas tambahan. bersyukur, redha. cikgu pun sanggup datang nak ajar kita takkan kita tak boleh kan? Lagipun semua cikgu expert nak muridnya berjaya I know. so cuti-cuti ni pun kena study juga la ye PT3 candidate? hahaha talk to myself is just weird.

  • Pulau Pangkor our holiday destination
Seperti kata-kata pendahuluan di atas, aku dan family akan bercuti kat Pulau Pangkor. yeay! tapi, pergi time cuti kedua tu la because semua busy. adik aku pun extra class just like her sister. but first of all, bilik dah tempah awal yeay still excited do


dapat usha gambar je dulu. 

CANTIK. TENANG. that's how I describe the beauty of the sea. tempat release yang paling rare weh. pergi pantai, tengok air kebiruan, ketenangan menerjah dalam diri. minda pun positif dan dapat membentuk aura yang bahagia bila tengok pantai.

Lols sorry ayat apa entah kat atas ni. 



Okay, itu saja aktiviti time cuti. lain2 tu macam tengok movie ke pi shopping and else dah biasa. takkan nak masuk dalam list ni juga en hahahah. dan maaf sejak bulan May ni kekurangan idea nak taip apa. kebanyakkannya entry tak berfaedah dan entry pasal diri sendiri je. haha hiprokitnya. macam orang baca life story kau do. kk memain je. but still grateful kepada sesiapa yang membaca blog aku ni. terharu kejap :') 


Muka happy birthday girl ni hahaha. anyway, enjoy your holiday with benefit things ok! :)



 
adios

3 comments:

  1. happy holiday dik! bestnya semua wishlist holiday. yang habiskan baca novel tu, sama lah macam akak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, miss you! hahaha yeay sep sikit ;D

      Delete
  2. happy holiday! kite pun tengah menikmati cuti ni haaa. hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih komen!